Saran Medya 18 Ülkede Fransa Ligue 1 Yayın Haklarını Aldı

03.05.2024 - 18:00

Saran Medya 18 Ülkede Fransa Ligue 1 Yayın Haklarını Aldı

Saran Medya, 18 ülkede Fransa Ligue 1 yayın haklarını aldı. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde toplam 18 ülkede Ligue 1 karşılaşmalarının yayın haklarını alan Saran Medya, ayrıca Fransa Ligue 2 ve Fransa Lig Kupası yayın haklarının da sahibi oldu.

Türkiye’de S Sport, S Sport 2 ve S Sport Plus üzerinden spor müsabakalarını ekranlara getiren Saran Medya, dünyanın birçok farklı bölgesinde yatırımlarına devam ediyor. Saran Medya, son olarak Fransa Ligue 1 yayın haklarını aldığını duyurdu. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde toplam 18 ülkede Ligue 1, Ligue 2 ve Fransa Lig Kupası karşılaşmaları Saran Medya tarafından yayınlanacak.

Sadettin Saran ve Martin Aurenche Açıklamalarda Bulundu

Saran Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Ligue 1 yayın haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Saran Medya olarak, Ligue 1 Uber Eats, Ligue 2 BKT ile birlikte Şampiyonlar Kupası’nın Doğu Avrupa ve Orta Asya yayın hakları için LFP Media ile anlaştığımızı duyurmaktan dolayı mutluyuz. Bu anlaşma, öncü liglerin birçok ülkede, farklı dillerde ve platformlarda erişilebilir olması konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Saran Medya, özel içerikleri ve kaliteli yayıncılığıyla birçok farklı bölgede spor sevgisini aşılamaya devam edecek.
LFP Medya Sorumlusu Martin Aurenche de Saran Medya ile anlaşmalarından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
Birçok bölgede köklü bir geçmişe sahip Saran Medya ile bu anlaşmayı yapmaktan gurur duyuyoruz. LFP olarak tüm pazarlardaki en iyi oyuncularla iş birliği yapmayı tercih ediyoruz. Saran Medya da bölgedeki uzmanlığı ve deneyimiyle bizim için en iyi çözüm ortağı oldu. Saran Medya‘nın, Ligue 1 Uber Eats’in bölgedeki popülerliğini ve erişilebilirliğini artıracağına inanıyoruz.
Ligue 1 Yayın Hakları      

Anlaşmanın Geçerli Olduğu Ülkeler Belli Oldu

Saran Medya’nın anlaşmayı duyurmasının ardından en çok merak edilen soru “Ligue 1 S Sport’tan mı yayınlanacak?” şeklinde oldu. Anlaşmanın geçerli olduğu ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Saran Medya’nın Ligue 1 yayın haklarını aldığı ülkeler şu şekilde:

Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Moldovya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Özbekistan, Çekya, Slovakya, Romanya, Macaristan.