Mauro Icardi Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

07.09.2022 - 17:35

Mauro Icardi Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Galatasaray, transfer döneminin sonlarına doğru Icardi bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Arjantin’in dünya futboluna armağan ettiği önemli yeteneklerden biri olan Icardi, attığı gol ve yaptığı asistlerle gittiği birçok takımda fark yaratan bir isim. Galatasaray’ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Mauro Icardi, sadece saha içiyle değil çoğu zaman saha dışı olaylarıyla da futbol gündeminin üst sıralarında yer aldı. Oyuncu daha şimdiden sarı kırmızılı futbol severlerde müthiş bir heyecana sebep oldu. İnternet üzerinde gerçekleştirilen aramalarda; “Mauro Icardi kimdir, Mauro Icardi kaç yaşında, Mauro Icardi hangi takımda oynuyor, Mauro Icardi sosyal medya, Mauro Icardi sevgilisi kim?” gibi sorgulamalar öne çıkıyor. Icardi ile alakalı merak edilenleri sizler için derledik.

Galatasaray transferi Mauro Icardi

Mauro Icardi Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Icardi transfer

Bu sezon kadrosuna oldukça önemli isimleri dahil eden Galatasaray, transferde bir büyük bomba daha patlattı. Arjantinli Mauro Icardi, 2022-2023 futbol sezonunda sarı kırmızılı ekip için forma giyecek. Icardi PSG, İnter, Sampdoria gibi takımlarda başarılı bir şekilde forma giyme şansı buldu. Temel olarak santrafor mevkiinde yer alan Icardi,1.81 cm boyunda. 29 yaşındaki futbolcu genellikle sağ ayağını kullanıyor. Büyük ölçüde kariyerinde 9 numaralı formayı giyen yıldız isim, 1993 yılında Arjantin’in Rosario bölgesinde doğdu. Gelin şimdi Mauro Icardi’nin kariyerine kısaca göz atalım.

Mauro Icardi Kariyeri

Icardi PSG

Galatasaray’da verimli bir sezon geçirmesi beklenen Icardi, güncel olarak PSG takımının oyuncusu olarak görünüyor. Peki Icardi’nin Arjantin’de başlayıp Galatasaray’a kadar uzanan kariyerinden öne çıkan maddeler neler?

  • Icardi futbola oldukça küçük yaşlarda başladı. İlk olarak Vecindario takımının altyapısında oynadı.
  • Buradaki oyunuyla dikkat çeken yıldız isim, İspanya’nın Katalan devi Barca’ya transfer oldu.
  • 2008 senesinde Barcelona’nın alt yaş gruplarında forma giydi.
  • 2011 senesinde Sampdoria takımının genç takımına transfer oldu. Kulüp onu hemen aynı sene A takıma çıkarttı.
  • Kariyerine oldukça hızlı bir başlangıç yapan Icardi, piyasa değerini genç yaşta 13 milyon euroya kadar yükseltti.
  • İnter kendisini o dönem için çok ciddi sayılabilecek bir bonservis bedeliyle transfer etti.
  • İnter takımında toplamda 6 sene forma giyen forvet, 188 maçta 11 gol kaydetti.
  • PSG kendisini İnter takımından 1 sene kiraladı, daha sonraki süreçte ise doğrudan takıma dahil etti.
  • Icardi PSG kariyerinde 64 maça çıkıp 23 gole imzasını attı.
  • 2013-2018 yılları arasında Arjantin Milli Takımı’nın formasını düzenli olarak giymeyi sürdürdü.

Mauro Icardi Sosyal Medya Hesapları

Mauro Icardi, birçok sosyal medya platformunda oldukça aktif. Galatasaray taraftarları Icardi transferinin gündeme gelmesinden hemen sonra oyuncunun Instagram hesaplarını araştırmaya başladı. Icardi’nin 8 milyon takipçili Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Oyuncunun 1.3 milyon takipçili Twitter hesabına ise bu bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mauro Icardi’nin Eşi

Wanda Nara

Yukarıda da altını çizdiğimiz üzere Mauro Icardi, futbolculuğunun yanında özel yaşamıyla da sıklıkla gündeme geliyor. Icardi, şu anda Lübnan asıllı Wanda Nara ile evli. Wanda Nara da tıpkı İcardi gibi Arjantin’de dünyaya geldi. 1986 doğumlu isim, şovmen, model ve aynı zamanda bir futbol menajeridir. Nara’yı futbol severler esasen önce Maxi Gomez’in eşi olarak tanımıştı. Nara, eşinin takım arkadaşı olan Icardi le 2013 senesinde yasak aşk yaşadı. Bu durumun ortaya çıkmasından sonra Nara, Gomez’den boşanıp Icardi ile evlendi.  Ünlü futbol menajeri ve şovmenin Icardi’den 2 çocuğu bulunuyor. Nara’nın aynı zamanda Gomez’le olan evliliğinden de 3 çocuğu var.