Brezilya Milli Takımı 2022 Dünya Kupası Kadrosu Açıklandı

07.11.2022 - 18:30

Brezilya Milli Takımı 2022 Dünya Kupası Kadrosu Açıklandı

Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın favorilerinden Brezilya’nın 26 kişilik kadrosu belli oldu. Brezilya Milli Takımı 2022 Dünya Kupası kadrosu açıklandı ve bu kadroda sürprizler de yer aldı. Sırbistan, İsviçre ve Kamerun ile G grubunda mücadele edecek Brezilya, açılışı 24 Kasım’da Sırbistan maçıyla yapacak.

20 Kasım’da Katar’da başlayacak Dünya Kupası öncesinde takımlar aday kadrolarını açıklıyor. 26 kişilik kadroyu açıklayan ekiplerden biri kupanın favorilerinden Brezilya oldu. Bazı sürprizlerin de yer aldığı kadroda yolu Galatasaray’dan geçen Alex Telles de yer aldı.

Firmino Kadroda Yer Almadı

Brezilya’nın 26 kişilik aday kadrosunda Alex Telles ismi dikkat çekti. Bir dönem Galatasaray forması giyen Telles’in yanı sıra 39 yaşındaki Dani Alves de aday kadroda kendine yer buldu. Kadronun sürprizi ise Liverpool forması giyen Roberto Firmino’ydu. 26 kişilik kadroda yer almayan Firmino yerine, Pedro Dünya Kupası kadrosuna davet aldı. Brezilya’nın 26 kişilik Dünya Kupası kadrosu şu şekilde:

  • Kaleciler: Alisson, Ederson, Weverton
  • Defens: Thiago Silva, Marquinhos, Eder Militao, Bremer, Danilo, Dani Alves, Alex Sandro, Alex Telles
  • Orta sahalar: Casemiro, Fabinho, B.Guimaraes, Fred, Lucas Paqueta, Everton Ribeiro
  • Forvetler: Neymar, Vinicius Jr., Gabriel Jesus, Antony, Raphinha, Richarlison, Gabriel Martinelli, Rodrygo, Pedro.
1 brezilya 7.11.2022      

Brezilya Açılışı Sırbistan ile Yapıyor

Dünya Kupası G grubunda mücadele edecek Brezilya, birçok kişiye göre kupanın favorileri arasında yer alıyor. Sırbistan, Kamerun ve İsviçre ile bir üst tur için mücadele edecek Brezilya’nın tüm maçları TRT 1 ekranlarından yayınlanıyor.

Açılışı 24 Kasım 22.00’de Sırbistan maçı ile yapacak Brezilya, ardından 28 Kasım 19.00’da İsviçre ile kozlarını paylaşacak. Grubun son maçında ise 2 Aralık 22.00’de Brezilya’nın rakibi Kamerun olacak. Grupta liderliği hedefleyen Brezilya’nın fikstürü şu şekilde:

24 Kasım
  • 22.00 Brezilya-Sırbistan

28 Kasım
  • 19.00 Brezilya-İsviçre

2 Aralık
  • 22.00 Kamerun-Brezilya