Fransa Milli Takımı 2022 Dünya Kupası Kadrosu Açıklandı

09.11.2022 - 20:13

Fransa Milli Takımı 2022 Dünya Kupası Kadrosu Açıklandı

Dünya Kupası D grubunda mücadele edecek Fransa’nın kadrosu açıklandı. Son Dünya Kupası kadrosundan sadece 11 ismin yer aldığı kadroda sürprizler mevcut. Fransa’nın Dünya Kupası macerası 22 Kasım’daki Avustralya maçıyla başlayacak.

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nı müzesine götüren Fransa, 2022 Dünya Kupası’na da aynı parolayla başlıyor. Şampiyon unvanını korumak isteyen Fransa, D grubunda Danimarka, Avustralya ve Tunus ile bir üst tura yükselme mücadelesi verecek. Fransa’nın Dünya Kupası kadrosu da açıklandı. Sakatlığı sebebiyle Kante ve Pogba gibi yıldız isimlerin yer almadığı kadroda gözler PSG’nin yıldız oyuncusu Mbappe’nin üzerinde olacak.

Son Kupadan 12 İsim Kadroda Yer Bulamadı

2018’de şampiyon olan Fransa, bu kadrodan 12 isme 2022 Dünya Kupası’nda yer vermedi. 26 kişilik aday kadroyu açıklayan Fransa’da gözler Kylian Mbappe’nin üzerinde olacak. Fransa’nın 2022 Dünya Kupası kadrosu şu şekilde:

  • Kaleci: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)
  • Savunma: Lucas Hernandez (Bayern Münih), Theo Hernandez (AC Milan), Presnel Kimpembe (PSG), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munich), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Münih), Raphael Varane (Man Utd)
  • Orta Saha: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marsilya), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marsilya)
  • Hücum: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Münih), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Christopher Nkunku (RB Leipzig)

1 fransa 9.11.2022      

Fransa Grubun Favorisi

D grubunda mücadele edecek Fransa, gruptaki diğer üç takımdan ayrılıyor. Avustralya, Danimarka ve Tunus ile bir üst tura yükselme mücadelesi verecek Fransa, açılışı Avustralya maçıyla yapacak.

22 Kasım’da Avustralya maçıyla turnuvaya başlayacak Fransa, ardından 26 Kasım’da Danimarka ile karşılaşacak. Grubun son maçında ise Fransa’nın rakibi Tunus olacak. Tüm karşılaşmalar TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Fransa’nın 2022 Dünya Kupası fikstürü şu şekilde:

22 Kasım
  • 22.00 Fransa-Avustralya
26 Kasım
  • 19.00 Fransa-Danimarka
30 Kasım
  • 18.00 Tunus- Fransa