Tümer Metin Yeni Sezonda Socrates Dergi YouTube Kanalında

17.06.2023 - 07:26

Tümer Metin Yeni Sezonda Socrates Dergi YouTube Kanalında

Başarılı yorumcu Tümer Metin, yeni sezonda Socrates Dergi YouTube kanalında. Tivibu Spor’dan ayrılan Tümer Metin, önümüzdeki sezonda yorumlarıyla Socrates Dergi YouTube kanalında olacak. Böylece yeni sezonda dijital medyaya geçiş yapan isimlere Tümer Metin de eklendi. 

Son yıllarda Türkiye’deki en popüler spor içerikli YouTube kanalları arasında yer alan Socrates Dergi, önümüzdeki sezonun transferlerine Tümer Metin ile başladı. Tümer Metin, yeni sezonda yorumlarıyla Socrates Dergi YouTube kanalında olacak.

Socrates Dergi Twitter’dan Transferi Duyurdu

Socrates Dergi, Tümer Metin transferini Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyurdu. Yeni sezonda Tümer Metin’i transfer eden Socrates Dergi’nin yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Yeni sezonda o da Socrates’te. Hoş geldin Tümer Metin!


Tümer Metin Kimdir?

Tümer Metin, Zonguldak'ta 14 Ekim 1974'te dünyaya geldi. Metin, futbol kariyerine Zonguldakspor'da başladı ve 1994 yılında aynı takımın A takımına terfi etti ve ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Burada üç sezon boyunca forma giyen Metin, 1997 yılında Karadeniz takımı Samsunspor'a transfer oldu.

1997-2001 yılları arasında Samsunspor'da mücadele eden Metin, 94 maçta görev alarak takımında 13 gol atma başarısı gösterdi. Orta saha mevkisinde göz kamaştıran Tümer Metin, büyük kulüplerin dikkatini çekti ve 2001 yılında Süper Lig'in köklü ekiplerinden Beşiktaş'a transfer oldu.

Beşiktaş'ta geçirdiği beş sezon boyunca 132 maçta forma giydi. 2002-03 sezonunda takımıyla birlikte Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, 2005-06 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanmayı başardı. Bu başarıları destekleyen Metin, takımına 32 gol attı.

2006 yılında Süper Lig'in bir diğer köklü kulübü Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe formasıyla 44 maça çıkan Metin, 10 kez gol sevinci yaşadı. Fenerbahçe ile 2006-07 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu kazandı ve 2007 yılında Türkiye Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

2009 yılında Yunanistan'ın önemli kulüplerinden biri Larissa'ya transfer olan Metin, burada iki sezon forma giydikten sonra başka bir Yunan kulübü olan Kerkira'ya geçti. Kerkira'da sadece 5 maça çıktıktan sonra futbol kariyerini sonlandırdı. 

Futbol kariyerini tamamladıktan sonra Lig TV ve Tivibu Spor’da yorumculuk yapan Tümer Metin, bundan böyle Socrates Dergi YouTube kanalında futbolseverlerin karşısına çıkacak.