Moussa Dembele Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

18.06.2023 - 09:45

Moussa Dembele Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Türkiye Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, sadece saha içi performansıyla değil aynı zamanda transfer hamleleriyle de bu başarıyı fazlasıyla hak etmişti. Özellikle Erdem Timur’un da etkisiyle oldukça flaş transferlere imzasını atan Galatasaray, bu başarısını bu sezon da sürdürmek istiyor.

Galatasaray, resmi olarak sezonu henüz açmadan bazı önemli transferlerini noktalamak istiyor. Bu yönde ilk odaklanılan isim de Fransız yıldız Moussa Dembele. Gomis ile yollarını ayıran Galatasaray, bu bölgeye çok daha genç ve dinamik isimler getirmek istiyor. Bu açıdan Moussa Dembele, oldukça isabetli bir transfer hamlesi gibi görünüyor. Sizler için “Moussa Dembele kimdir, Moussa Dembele kaç yaşındadır, Moussa Dembele hangi takımlarda oynadı” gibi soruları yanıtlandırdık.

dembele

Moussa Dembele Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

dembele lyon

Henüz resmi bir açıklama gelmemesine rağmen Moussa Dembele ve Galatasaray yönetimi büyük ölçüde anlaşmaya vardı. 12 Temmuz 1996 doğumlu oyuncu, son olarak Lyon’da forma giydi. Kariyerinde La Liga ve İskoçya Ligi gibi liglerde de forma giyen Moussa Dembele, 26 yaşındadır.

Forvet pozisyonunda görev yapan Fransız futbolcu, son sezonunda 28 maçta forma giydi ve 3 gol kaydetti. Galatasaray yönetiminin imza aşamasına getirdiği Moussa Dembele; genel olarak hızı ve teknik kapasitesiyle fark yaratmayı başardı. Kariyerinde gol krallıkları da bulunan oyuncu, aynı zamanda Fransa Milli Takımı’nda da rol aldı. 1.87 m boya sahip olan Moussa Dembele, Everton takımının da gündeminde. Fakat ibre büyük ölçüde Galatasaray’dan yana. Sağ ayaklı yıldız golcü, Mali kökenlidir.

Moussa Dembele Kariyeri

dembele galatasaray

Moussa Dembele, genç yaşlarda üstün yeteneği fark edilen oyuncular arasındadır. Oyuncu kariyeri boyunca çok farklı takımlarda verimli olabileceğini kanıtlamıştır. Gelin Moussa Dembele’nin parlak kariyerinden öne çıkan maddelere göz atalım:

  • Fransa’nın Paris şehrinde amatör bir kulüpte futbola başlayan Moussa Dembele, kısa süre sonra PSG yetkilileri tarafından altyapı için transfer edilmiştir.
  • Moussa Dembele ilk profesyonel imzasını Fulham ile beraber atmıştır. Burada farklı yaş gruplarında oynama şansı bulan yıldız isim, 2013 senesinde A Takım’da oynamaya başlamıştır. Burada 3 sene oynadıktan sonra Celtic’e transfer yapmıştır.
  • 2016-2018 yılları arasında İskoçya Ligi’nde Celtic adına mücadele etmiş ve bu süreçte 55 maça çıkıp 26 gole imzasını atmıştır.
  • 2018 yılında yeniden Fransa’ya dönen Moussa Dembele, bu defa Lyon formasını üstüne geçirmiştir. Kariyerinde en parlak günlerini Lyon ile beraber yaşamıştır. Oyuncu burada 56 gole imzasını atmıştır.
  • Lyon’da oynadığı dönemde yarım dönemliğine Atletico Madrid’e transfer olmuştur. Fakat burada beklenen katkıyı verememiş ve sadece 5 maçta forma giymiştir.
  • Fransa Milli Takımı’nda farklı yaş gruplarında oynayan yıldız golcü, özellikle U-21 takımında gösterdiği performansla dikkat çekmişti.
  • Oyuncu 2016-2017 sezonunda İskoçya’da Celtic adına gol kralı olmuştur. Aynı sezonda yılın en güzel golüne de imzasını atmıştır.

Moussa Dembele Sosyal Medya Hesapları

Dembele genel olarak Instagram ve Twitter’da aktif bir futbolcu. Oyuncunun 350 bin takipçili Instagram hesabını buradan, 300 bin takipçili Twitter hesabını ise buradan inceleyebilirsiniz.