TRT Sinyal Yok Hatası ile İlgili Açıklama Yaptı

27.06.2024 - 14:06

TRT Sinyal Yok Hatası ile İlgili Açıklama Yaptı

EURO 2024 yayıncısı TRT, sinyal yok hatası ile ilgili açıklama yaptı. Maçlardan önce uydu sinyal seviyelerinin düşürüldüğünü belirten TRT, sadece Türkiye frekansı üzerinden yayınların devam ettiği duyurdu.

EURO 2024 heyecanı son sürat devam ederken yayıncı TRT ile ilgili sorunlar ortaya çıktı. Bazı maçlarda spikerlerin seslerinde problem yaşayan TRT’de sinyal sorunu da devam etti. Grup aşamasının son maçlarından önce de TRT 1 ve TRT Spor’da sinyal yok hatası görüldü. 

Sinyal yok hatasının sebeplerini açıklayan TRT, sadece Türkiye’den yayın yapan frekansta herhangi bir sorun olmadığını duyurdu. 

Uydu Sinyal Seviyelerinin Düşürülmesi Talep Edildi

TRT, UEFA’nın uydu sinyal seviyelerinin düşürülmesini talep ettiğini ve bu yüzden sinyal yok hatasının alındığını belirtti. Güncel frekans bilgilerini de paylaşan TRT’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi:

⚠️İzleyicilerimizden, UEFA EURO 2024 yayınlarına dönük az sayıda da olsa şikayet gelmektedir. UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası yayınlarında uygulanması gereken ‘Uluslararası Yayın Hakları Sınırlılık’ kuralı nedeniyle uydu sinyal seviyelerinin düşürülmesini tüm yayıncılardan talep etmiştir.
📡Bu nedenle, UEFA EURO 2024 karşılaşmalarının yer aldığı TRT 1 HD ve TRT Spor HD kanallarımızın canlı yayınları, Türksat 4A uydusu üzerinden ve sadece Türkiye’yi kapsayan mevcut frekans üzerinden izlenebilmektedir.
❗️Yurt dışını da kapsayan yine TRT’ye ait farklı frekanslar üzerinden yayınlarımıza ulaşan izleyicilerimizin görselde yer alan bilgilerle uydu bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.



TRT Güncel Frekans Bilgisi

TRT, EURO 2024 boyunca sorun yaşanmayacak frekans bilgisini de paylaştı. Bu frekans, muhtemelen önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarında da kullanılacak. Böylece izleyicilerin sorun yaşama ihtimali bir hayli azalacak. TRT’nin paylaştığı güncel frekans bilgisi şu şekilde:

  • Uydu: Türksat 4A
  • Frekans: 11794
  • Polarizasyon: V (Dikey)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: 3/4